På gården finns just nu tio Islandshästar och en Nordsvensk brukshäst, Flora. Islandshästarna är Blesa, Bletta, Bardi, Littla-minn, Ljomi, Littla, Geisli, Ljufa, Fjalar, Sally och Freisting. Littla-minn, Bletta, Ljomi, Ljufa, Fjalar och Bardi är egna uppfödningar. Freisting och Blesa är bedömda med fina resultat. 

Vi bedriver ridskola, turridning och uppfödning på islandshästarna. Hästarna är lugna och snälla och en perfekt nybörjarhäst. Vi du prova på att rida går det bra att ta en tur i skogen eller i vår fina paddock. Hästarna kan rida av alla, gammal som ung. Du bör dock inte väga mer än 90kg. Ring för mer information.

Ridskola

På vår ridskola rider du på våra trygga islandshästar. På lektionerna blandas innehållet med bland annat ridning, teori, pyssel och uteritter. Grupperna är små vilket minskar stress och eleverna får mer tid och hjälp. 

Barn/ungdomsgrupp
Barn upp till 16år. 180:-/gång

Vuxengrupp
220:-/gång

Vid sjukdom har du möjlighet att rida igen två missade lektioner. Då får du rida i en annan grupp vid passande tillfälle.
 

Turridning

Är du sugen på att prova på att rida islandshäst? Eller bara ta en tur i skogen på våra fantastiska ridvägar i vackra Bergslagen? Då kan du prova någon av våra turer. Det går bra att köpa till fika till varje tur för en kostnad av 50:-/person. Hästarna står inne i stallet när ni kommer. De är då sadlade och klara. Efter ridturen får du sadla och tränsa av din häst samt borsta den och tacka för en förhoppningsvis trevlig tur. Hjälm och ridväst finns att låna. All ridning sker på egen risk. Klä dig efter väder, inte roligt att rida och frysa eller bli blöt.

Lilla svängen
Tar ungefär 50 min. 
450:-

Långa rundan
Tar ungefär 1,5 timme.
550:-

Vid andra önskemål är ni välkomna att kontakta oss.

Inackordering

Näsets gård är en verksamhet som finns i utkanten av Lindesberg. Vi tar emot inackorderingar, främst islandshästar. Det finns just nu tre olika grupper av hästar på gården. Två med ston och en grupp med valacker. Den ena gruppen med ston är det flera unghästar i.  Hästarna går på lösdrift och det finns också möjlighet att ta in sin häst i box, vilket vi ibland gör. I lösdrifterna finns uppvärmda vattenkoppar, saltsten och mineraler. På gården finns en ridbana och vi är otroligt bortskämda med underbara ridvägar i skogen. Kontakta oss vid intresse så berättar vi mer.